مرجع دانلود پایان نامه , مقاله و تحقیق های دانشجویی و دانش آموزی

محل لوگو

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 26
  • بازدید دیروز : 100
  • بازدید کل : 207650

گزارش کارآموزی شیمی تصفیه خانه شماره ۵


گزارش کارآموزی شیمی تصفیه خانه شماره ۵

عنوان: گزارش کارآموزی « تصفیه خانه شماره 5 »

قالب بندی: WORD

تعداد صفحات: 108

این پروژه ، گزارش کارآموزی در تصفیه خانه شماره 5 می باشد. در این پروژه کارآموزی تمام استانداردهای مورد نیاز یک پروژه کارآموزی رعایت شده است و به صورت بسیار کامل می باشد.

مقدمه

آب، فراوان‌ترین مایع و به‌جرات مهم‌ترین مایعی است که روی زمین وجود دارد؛ اما اهمیت آن به پدیده‌های زیستی منحصر نمی‌شود. ویژگی‌های فیزیکی آب در مقایسه با دیگر مواد روی زمین، بی‌نظیر است.

ما با معما‌های زیادی مواجه هستیم، از طبیعت ماده تاریک و سر منشاء جهان گرفته، تا تحقیق برای نظریه همه‌چیز. اینها همه معماهایی در مقیاس بزرگ هستند، اما شما می‌توانید معمای دیگری را از جهان فیزیکی مشاهده کنید که از آشپزخانه شما می‌آید (و اگر همان‌قدر بزرگ نباشد، به همان اندازه گیج‌کننده باشد). فقط یک لیوان را از آب سرد پر کنید، یک قالب یخ در آن بیاندازید و صبر کنید تا آب از تلاطم بیفتد.

این واقعیت که یخ شناور می‌شود، اولین مورد عجیب این ماده است. زمانی معما عمیق‌تر می‌شود که با استفاده از یک دماسنج دمای آب را در اعماق مختلف اندازه بگیرید. در بالا و در نزدیک قالب یخ، می‌بینید که دمای آب نزدیک به صفر درجه است، اما در انتهای لیوان دما به ۴ درجه می‌رسد. دلیل آن این است که چگالی آب در دمای ۴ درجه سلسیوس، از هر دمای دیگری بیشتر است (یک ویژگی عجیب دیگر که آن را از هر مایع دیگری متمایز می‌سازد).

خواص عجیب آب همچنان ادامه دارد و برخی از آنها برای زندگی حیاتی هستند. به دلیل اینکه چگالی یخ از آب کمتر است و چگالی آب در نقطه انجماد کمتر از زمانی است که آب تا چهار درجه گرم‌تر باشد، آب نسبت به ته لیوان، از بالا به پایین منجمد می‌شود. بنابراین حتی در طول عصر یخ بندان، زندگی در اعماق دریاها و اقیانوس‌ها همچنان ادامه داشت. آب ظرفیت خارق‌العاده‌ای برای گرفتن گرما دارد و این به ملایم‌تر کردن تغییرات آب‌و هوایی کمک می‌کند، که در غیر این صورت می‌تواند اکوسیستم‌ها را نابود کند.

با این حال، به رغم اهمیت بسیار زیاد آب برای حیات، هیچ نظریه واحدی دست کم تا کنون نتوانسته یک توضیح قابل قبول برای خصوصیات اسرارآمیز آن ارائه کند. اگر ما بتوانیم نظریات اندرس نیلسون از فیزیکدانان دانشگاه استنفورد کالیفرنیا، و لارس پترسون از دانشگاه استکهلم سوئد، و همکاران این دو را بپذیریم؛ بالاخره توانسته‌ایم به دلیل واقعی خیلی از این خصوصیات غیر عادی پی ببریم.

نظریات جنجالی این دو، بسط دهنده نظریه‌ای است که بیش از یک قرن پیش از این توسط ویلهلم رونتگن، کاشف اشعه ایکس، ارائه شده است. او ادعا کرده بود که مولکول‌ها در آب مایع آن گونه که در کتاب‌های امروزی می‌بینیم، تنها از یک طریق به هم نپیوسته‌اند، بلکه این اتصال از دو مسیر کاملا متفاوت انجام می‌شود

ساختار اسرار آمیز آب

کلید فهم اسرار آب، نحوه تعامل مولکول‌های آن با همدیگر است، مولکول‌هایی که از یک اتم اکسیژن و دو اتم هیدروژن تشکیل شده‌اند. اتم اکسیژن بار منفی ناچیزی دارد و اتم‌های هیدروژن، در مجموع بار مثبتی معادل آن دارند. به همین ترتیب، اتم‌های هیدروژن و اکسیژن مولکول‌های همسایه، از طریق تشکیل پیوندی به نام پیوند هیدروژنی به همدیگر جذب می‌شوند.

پیوندهای هیدروژنی، خیلی ضعیف‌تر از پیوندهایی هستند که اتم‌ها را در مولکول‌ها در کنار هم قرار می‌دهند، و به همین دلیل همواره در حال گسیختن و بازپیوستن هستند. این پیوندها هنگامی به حداکثر قدرت خود می‌رسند که مولکول‌ها به نحوی کنار هم قرار گرفته باشند که هر پیوند هیدوژنی در امتداد یک پویند مولکولی قرار بگیرد. شکل یک مولکول آب به نحوی است که هر مولکول H2O در میان چهار مولکول همسایه قرار می‌گیرد و یک هرم با قاعده مثلثی را تشکیل می‌دهد، که معمولا به نام تتراهدرون یا چهارسطحی شناخته می‌شود

دست کم، این راهی است که مولکول‌ها در یخ در کنار هم قرار می‌گیرند. از یک دیدگاه متعارف سنتی، آب مایع یک ساختار مشابه ولی کمتر صلب دارد، که در آن مولکول‌های بیشتری می‌توانند در برخی از فضاهای خالی در یک آرایش چهار سطحی قرار بگیرند. این امر توضیح می‌دهد که چرا آب مایع از یخ چگال‌تر است، و به نظر می‌رسد که با نتایج آزمایش‌های گوناگون که در آنها پرتوهای ایکس، فرو سرخ و نوترون‌ها، از نمونه‌های آب منعکس می‌شوند همخوانی داشته باشد

برخی از فیزیکدان‌ها ادعا کرده‌اند که آبی که تحت شرایط به خصوصی قرار گرفته باشد، به دو ساختار کاملا متفاوت تجزیه می‌شود. ولی اکثر آنها چنین فرض می‌کنند که در شرایط عادی، تنها یک ساختار وجود دارد

اما ده سال قبل، یک کشف اتفاقی توسط پترسون و نیلسون، این تصویر را به چالش کشید. آنها در حال استفاده از طیف‌سنجی جذبی اشعه ایکس برای تحقیق در مورد آمینو اسید گلیسین بودند. نقاط پیک در طیف جذبی اشعه ایکس می‌تواند ماهیت دقیق اتصالات شیمیایی ماده هدف را مشخص کنند، و همچنین به تعیین ساختار آن کمک کنند. نکته مهم این بود که آن دو از یک منبع جدید قدرت‌مند اشعه ایکس استفاده می‌کردند که می‌توانستند با استفاده از آن، اندازه‌گیری‌های حساس‌تر و دقیق‌تری را نسبت به آن چه تا پیش از این ممکن بود انجام دهند. آنها به زودی دریافتند که آبی که حاوی نمونه گلیسین بود، طیف خیلی جالب‌تری به نسبت خود آمینو اسید تولید می‌کرد. نیلسون می‌گوید: «آن‌چه ما دیدیم بسیار شورانگیز بود، بنابراین ما احساس کردیم که باید به کنه آن پی ببریم»

فهرست مطالب

فصل اول

مقدمه

ساختار اسرار آمیز آب

مفاهیم مهیج

توضیح غیر قابل توضیح

سختی آب

آب سخت

فواید آب سخت

مضرات آب سخت

تقسیم بندی سختی آب

سختی موقت و سختی دايم

نرم کردن آب سخت

درجه سختی

اهمیت سختی آب

طبقه بندی آب از نظر سختی

واحدهای بکار رفته در سختی آب

شهرهای با آب سخت

تصفیه آب

انواع تصفیه

تاریخچه رزین های تعویض یونی

الکترودیالیز

اسمز معکوس

بررسی روش های تصفیه آب خانگی و کاربرد آن ها

فصل دوم

شرح فرآيند تصفيه ي آب در تصفيه خانه ي شماره ي ۵

كانال آب خام Row Water Chanal

تزريق مواد شيميايي

حوضچه ي اختلاط Flash Mixer

زلال سازي Clarification

صافي سازيFilteration

آبنما

سيفون گالري

فصل سوم

واحدهاي اجرايي در تصفيه خانه ي پنجم

شرح فعاليت آزمايشگاه

۱-شرايط لازم براي آزمايشگاه تصفيه خانه

۲- آزمايش هاي مورد نياز

۲-۱ آزمايش هاي شيمي- فيزيك

۲-۱-۱ دما

۲-۱-۲ رنگ

۲-۱-۳بو

۲-۱-۴ كدورت

۲-۱-۵ كل جامدات معلق(TSS)

۲-۱-۶ PH

۲-۱-۷ اندازه گيري اكسيژن محلول (DO)

۲-۱-۸ اندازه گيري دي اكسيد ) CO2 )

۲-۱-۹ هدايت الكتريكي (EC)

۲-۱-۱۰ كل جامدات محلول (TDS)

۲-۱-۱۱ قلياييت كل (TA)

۲-۱-۱۲ سختي كل (TH)

۲-۱-۱۳ سولفات (SO42-)

۲-۱-۱۴ كلريد (Cl)

۲-۱-۱۵ سديم (Na)

۲-۱-۱۶ آمونياك ( NH3)

۲-۱-۱۷ نيترات و نيتريت ( NO2 و NO3)

۲-۱-۱۸ كلر آزاد باقيمانده (CL2)

۲-۱-۱۹ آهن (Fe)

۲-۱-۲۰ منگنز ( Mn)

۲-۱-۲۱ آلومينيوم (Al)

۲-۱-۲۲ آزمايش جار

۲-۲- آزمايش هاي ميگروبيولوژي

۲-۲-۱ آزمايش هاي باكتريايي

۲-۲-۲ آزمايش هاي زيست شناسي

۲-۳ آزمايش هاي فلزات سنگين

۲-۳-۱ مس (cu )

۲-۳-۲ روي ( zn)

۲-۳-۳ سرب (pb)

۳- آزمايش مواد كمياب

۳-۱ فلورايد (F)

۳-۲ برميد ( Br)

۳-۳ مواد پاك كننده

۴- آزمايش هاي مواد آلي

۴-۱ آزمايش COD

۴-۲ آزمايش BOD5

۴-۳ كل كربن آلي ( TOC )

۴-۴ تري هالو متان ( THM)

۵- سنجش حجم لجن

۶- آزمايش دانه بندي ماسه

تغييرات در بخش های DOM

اسيد هيدروفبيک

هيدروفبيک خنثی

اساس هيدروفيليک

اسيد هيدروفيليک


مبلغ واقعی 25,000 تومان    7% تخفیف    مبلغ قابل پرداخت 23,250 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

مرجع دانلود پایان نامه , مقاله و تحقیق های دانشجویی و دانش آموزی

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما